همه چیزهایی که باید درمورد اسکراب بدانیم!
همه چیزهایی که باید در مورد میسلار واتر بدانیم!
آیا شما از جنس پوست خود برای شروع مراقبت و رسیدگی یا حتی درمان آن اطلاع دارید ؟ آیا شما برای تهیه محصولات آرایشی و بهداشتی به مناسب بودن آنها با جنس پوستتان توجه می کنید؟ آیا می دانید تشخیص نوع پوست چه تاثیری در زیبایی و سلامت پوست دارد؟ آیا می دانستید که هر یک از انواع پوست نسبت به محصولات مختلف آرایشی و مراقبت از پوست واکنش متفاوتی می دهند ؟ مهم ترین قدم برای رفع مشکلات پوستی کدام است؟ سلامت پوست به شکل قابل توجهی در زیبایی ظاهری و اعتماد به نفس فرد تاثیرگذار است.اینکه پوست شما از چه نوعی باشد, نقش مهمی در روتین پوستی و محصولاتی که برای استفاده کردن انتخاب می کنید دارد. تمام محصولات آرایشی و مراقبت از پوست برای انواع مختلف پوست تولید می شوند شما قبل از خرید هر محصول باید ابتدا نوع پوست خود را بشناسید , نیاز های آن را بدانید و بعد برای خرید اقدام کنید . در این مقاله از سایت فروشگاه آرایشی آسا قصد داریم به شما کمک کنیم تا نوع پوست خود و روش های تامین سلامت آن را بشناسید , پیشنهاد می کنیم با ما همراه باشید.
تا به حال برای شما پیش آمده است که محصول جدیدی را برای مراقبت از پوستتان امتحان کنید که اصلا فایدهای نداشته باشد یا حتی پوست شما را بدتر کند؟بعضا برای شما پیش آمده که دوست شما از کرم مرطوب کننده یا ضد آفتابی با کیفیت عالی استفاده می کند و به اصطلاح کرم بر روی پوستش به خوبی نشسته است و ایجاد براقی یا ماسیدگی نکرده است، اما زمانیکه شما از آن کرم استفاده میکنید پوست شما دچار خشکی و کشیدگی و یا برعکس دچار چرب شدن پوست و حتی ایجاد جوش می شوید. علت این اتفاق همان "نوع پوست" متفاوت شما با سایرین است. پوست دارای انواع مختلفی است و جنس پوستی هر شخص ممکن است با شخص دیگری تفاوت داشته باشد. تشخیص نوع پوست اولین قدم برای تهیه و مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی می باشد. همچنین با آشنایی علائم انواع پوست و تشخیص نوع پوست خود می توانید بیماری هایی که برای نوع پوست شما امکان وقوع دارند را بشناسید و راحت تر آنها را درمان کنید.
اما چگونه می توان نوع پوست خود را تشخیص داد؟
متخصصان، انواع پوست را معمولاً به پنج دسته اصلی: نرمال، خشک، چرب، مختلط و حساس تقسیم میکنند. با ما همراه باشید تا در ادامه مطلب به روش های شناخت انواع پوست صورت و ویژگی های هر یک بپردازیم.
این روش تفاوت پوست چرب و پوست غیر چرب را به خوبی نشان میدهد.
مشاهده منافذ :
اگر منافذ پوست شما به وضوح قابل مشاهده هستند، پوست شما چرب یا مختلط است. اگر منافذ پوست شما به سختی قابل مشاهده هستند، پوست شما خشک یا نرمال است.
تست فشار:
تست فشار برای ارزیابی انعطاف پذیری پوست شما در نظر گرفته شده است. برای انجام این روش به آرامی به پوست صورت خود فشار وارد کنید و خاصیت ارتجاعی آن را مشاهده کنید، اگر بهسرعت به حالت اولیه برگشت پوست شما احتمالاً از نوع معمولی و یا چرب است، در غیر این صورت از نوع خشک میباشد
تشخیص با پد یا کاغذ :
پس از شستن صورت خود با یک شوینده ملایم، بهمدت سه ساعت به پوست خود هیچ چیزی نزنید، سپس یک تکه کاغذ یا دسمال کاغذی بردارید و آن را برای چند دقیقه روی نواحی مختلف صورت خود قرار دهید تا میزان چربی آن مشخص شود، اگر کاغذ چسبیده است و پس از برداشتن، متوجه لکههای چربی شدید، احتمالاً پوستتان چرب است. اگر کاغذ میچسبد اما لکههای چرب قابل توجهی ندارد، احتمالاً نوع پوست شما طبیعی است. اگر اصلاً نمیچسبد، احتمالاً پوست خشکی دارید. شایان ذکر است که پوست مختلط در جایی که با ناحیه T تماس پیدا میکند، لکههای چرب روی کاغذ ایجاد میکند.
این نوع پوست نه چرب است و نه خشک. پوست معمولی به ندرت چرب میشود و اگر این اتفاق بیافتد به راحتی میتوان این چربی را از بین برد. در مورد اندازه منافذ پوست معمولی باید گفت که این نوع پوست منافذ کوچکی دارد که به راحتی دیده نمیشوند و به ندرت باز و برجسته خواهند شد. پوست معمولی معمولا به ندرت براق میشود و همچنین کمتر مات یا پوست پوست میشود. افراد با پوست معمولی اغلب خطوط چین و چروک صورتشان کم است و رنگ پوست نواحی مختلف صورتشان یکسان و بدون لک و جوش است.همچنین افرادی که پوست معمولی دارند ممکن است کمی چربی بیشتری را در ناحیه T خود یعنی چانه، بینی و پیشانی تجربه کنند که کاملاً طبیعی است و معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست.
اگر نوع پوست شما معمولی است اما گاهی جوش صورت یا دانههای زیر پوستی دارید نگران نشوید! نوع پوست شما تغییر نکرده است. با استفاده از محصولات پوست مناسب و عادتهای صحیح مراقبت از پوست، ظاهر پوست شما پس از مدتی دوباره به حالت عادی برمیگردد و در آینده حتی درخشانتر و سالمتر از قبل خواهد شد. داشتن پوست معمولی به معنی داشتن پوست بینقص نیست! حتی پوست نرمال هم بعضی اوقات جوش میزند، دچار خشکی میشود یا مشکلات پوستی دیگری پیدا میکند. پوست در طول زمان نیز دچار تغییر میشود؛ به این معنی که کسانی که در حال حاضر بهترین پوست را دارند ممکن است در آینده و در شرایط متفاوت زندگی مثل بارداری، یائسگی و آفتاب گرفتن دچار مشکلات پوستی رایج، پیری پوست و چین و چروک پوست صورت شوند. اگر میزان هورمونهای شما به هر دلیلی تغییر کند، یا از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده کنید که پوست شما به آنها حساسیت داشته باشد، ممکن است دچار آکنه و جوش صورت هورمونی شوید.
آقایان و خانمهایی که نوع پوستشان معمولی است، باید از انواعی از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده کنند که پوستشان را زیاد چرب نکند و همچنین از محصولاتی که پوستشان را خشک میکند به شدت دوری کنند. اگر شما به خوبی از پوست خوب مراقبت کنید، یعنی همیشه به صورت روزمره پوست خود را با استفاده از محصولات پاک کننده صورت تمیز کنید، از نرم کننده و آبرسان مناسب و البته کرم ضد آفتاب استفاده کنید، لزومی ندارد که نگران مشکلات پوستی باشید.
اگر پوست شما در تمام طول سال، بهخصوص بعد از شستشو، حالت کشیدگی و خارش داشته باشد یا هرگز احساس رطوبت کافی روی پوست خود نداشته باشید، نوع پوست شما خشک است. در این صورت، ممکن است حالت پوستهپوسته شدن را هم روی پوست خود تجربه کنید. برای مثال، زمانیکه ناخن خود را روی پوستتان میکشید پوستههای ریز شروع به ریختن میکند.
توجه به این نکته نیز مهم است که بین پوست خشک و پوست دِهیدراته تفاوت وجود دارد. پوست خشک، یکی از انواع پوست است که به علت فقدان تولید چربی به وجود میآید اما پوست دِهیدراته به دلیل کمبود آب، شرایط آب و هوایی، عوامل محیطی یا ننوشیدن آب کافی، یک وضعیت موقت پوستی است.
همانطور که گفتیم ژنتیک عامل خشکی و یا چرب بودن پوست است اما عوامل تشدیدکننده نیز وجود دارند مانند استفاده زیاد از صابونها و مواد شوینده، کمبود ویتامینها، قرار گرفتن در معرض آفتاب به مدت زیاد (از آفتاب 10 صبح تا 3 بعدازظهر دوری کنید)، قرار گرفتن در معرض کلر، تغذیه غلط، مراقبتهای نادرست و یا بعضی بیماریهای خاص.
پوست چرب یکی از انواع رایج پوست است که به دلیل فعالیت بیش از حد غدد چربی، بیش از حد روی سطح پوست تولید میشود. این چربی اضافی میتواند منجر به مشکلات مختلفی مانند براقی پوست، انسداد منافذ، ظاهر شدن جوش و آکنه شود.
به طور طبیعی در زیر پوست تمام افراد غدههای بسیار زیادی وجود دارد که به آنها غدد سباسه یا چربی گفته میشود. وظیفه اصلی این غدد، ترشح نوعی چربی طبیعی با نام سبوم بر سطح پوست است. اگرچه وجود سبوم در پوست بسیار مهم و واجب است و موجب شادابی و انعطاف پذیری آن میشود اما ترشح سبوم در بعضی از افراد بیش از حد طبیعی است. این امر سبب میشود تا پوست این افراد ظاهری براق پیدا کرده و در مقایسه با دیگر افراد بیشتر دچار آکنه و جوش شوند که در طبقه بندی، به این نوع پوستها چرب میگویند.
داشتن منافذ باز : در پوست های چرب، اغلب بر روی صورت و عمدتا در نواحی بینی و پیشانی منافذی باز قابل مشاهده است.
ماسیدن و عدم ماندگاری آرایش روی پوست : از آنجایی که اکثر مواد آرایشی با چربی سازگار نیستند، بر روی پوست های چرب آرایش به خوبی قرار نمی گیرد و به اصلاح نمی خوابد. به همین دلیل معمولا کرم پودر روی آن می ماسد.
مسائل ژنتیکی: اگر پوست یکی از والدین شما چرب است به احتمال زیاد پوست شما نیز چرب خواهد بود. پوست چرب از طریق ژن به فرزندان انتقال مییابد و در نتیجه غدد چربی پوست او بزرگتر خواهد بود و چربی زیادی را تولید خواهد کرد که در این حالت این مسئله کاملاً جنبه ژنتیکی دارد.
عوامل محیطی: رطوبت و هوای گرم باعث میشود که پوست چربی بیشتری را تولید نماید. در عوض در آب و هوای سرد پوست خشک میگردد و باعث میشود غدد چربی برای جبران رطوبت از دست رفته چربی بیشتری را تولید کنند.
شستشوی بیش از حد صورت: اگر پوست شما چرب است ممکن است سعی کنید با استفاده از محصولات شوینده قوی به شستشوی صورت خود بپردازید. شستشوی شدید صورت با لیف و سایر وسایل مشابه یا استفاده از لایه بردار پوست باعث از بین رفتن رطوبت پوست میشود و در نتیجه غدد چربی برای جبران رطوبت از بین رفته به تولید چربی بیشتری میپردازند به همین دلیل شست و شوی ملایم پوست اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت.
مصرف برخی از داروها: مصرف قرص خوراکی ضد بارداری و داروهای جایگزین هورمون میتواند باعث افزایش تولید چربی شود چرب شدن پوست یکی از عوارض جانبی مرتبط با مصرف برخی از انواع داروهای استروئیدی است. مصرف برخی دیگر از داروها میتواند باعث خشکی پوست شود که بدن سعی میکند برای جبران خشکی ایجاد شده به تولید چربی بیشتر بپردازد.
استفاده از لوازم آرایشی: استفاده از لوازم آرایشی متناسب با نوع پوست، محصولات با کیفیت و دارا بودن برچسب مناسب بودن محصول برای پوست چرب اهمیت بسیار زیادی دارد. استفاده از محصولات آرایشی که کیفیت پایینی دارند به پوست آسیب میرسانند و باعث میشوند غدد چربی زیر پوست به تولید چربی بیشتری بپردازند.
تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی و چرب شدن پوست به یکدیگر ارتباط دارند. آندروژنها به هورمونهایی گفته میشود که وظیفه تولید چربی را برعهده دارند و هرگونه نوسان در سطح آنها باعث افزایش تولید چربی خواهد شد. اغلب این فرایند در دوران بلوغ، قبل از پریود، دوران بارداری و دوران یائسگی رخ میدهد. استرس و بیماری باعث میشود که هورمونهای بیشتری تولید شوند و تغییر سطح آنها باعث افزایش تولید چربی خواهد شد.
رژیم غذایی نامناسب: اجتناب از مصرف مواد غذایی که حاوی مقدار زیادی قند، کربوهیدرات و لبنیات فرآوری شده از اهمیت بسیار زیادی دارد؛ اما باید به خاطر داشته باشید که استفاده بیش از حد از این محصولات میتواند باعث فعالیت بیش از حد غدد چربی و چرب شدن پوست شود.
اگرچه وجود چربی در پوست امری حیاتی و لازم به شمار میآید؛ اما گاهی وجود بیش از اندازه آن میتواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. افزایش بیش از حد چربی پوست در اثر ترشح زیاد غدد چربی به وجود میآید که مشکلاتی را نظیر موارد زیر برای فرد خواهد داشت:
سبوم تولید شده توسط غده چربی سرشار از ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی است. ویتامین E محافظت در برابر رادیکالهای آزاد و همچنین فواید ضد التهابی مختلفی دارد.
سبوم (روغن) یک مرطوب کننده طبیعی است که مانعی را تشکیل می دهد و از بین رفتن آب پوست جلوگیری می کند و پوست را مرطوب نگه می دارد.
به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و مرطوب کننده سبوم، یک پوست روغنی به آرامی پیری می شود. ظاهر خط و چین و چروک پوستی به تأخیر افتاده و در پوستهای روغنی کاملاً آشکار نیست.
سبوم موجود در پوست چرب همچنین از پوست در برابر آلودگی، باد و آفتاب محافظت می کند.
این نوع پوست ترکیبی از دو یا چند نوع پوست مختلف بر روی صورت است ، همچنین حالت پوست شما بین فصول ممکن است در نوسان باشد. به طور کلی، مشخصه اصلی پوست مختلط خشکی و پوسته پوسته شدن پوست روی گونهها و چربی و درخشندگی بیش از حد در نواحی دیگر صورت است.
گر پوست شما مختلط است، علت آن به مسائل ژنتیکی مربوط میشود. هیچ عامل دیگری به خودی خود نمیتواند موجب شود که پوست شما در دسته پوستهای مختلط قرار گیرد. البته پزشکان معتقدند تغییرات هورمونی و تغییر فصل نیز میتواند در مختلط شدن پوست یا تغییر کردن آن به نوعی دیگر تاثیرگذار باشند. در بیشتر موارد با افزایش سن، چربی پوست کاهش مییابد زیرا تغییرات هورمونی در بدن بوجود میآید. همچنین داروهای ضد بارداری هم در تغییر نوع پوست میتوانند اثر داشته باشند.
پوست حساس برای پوستهایی به کار میرود که به راحتی خشک میشوند، جوش میزنند و لک میشوند یا در واکنش به شرایط آب و هوایی و استفاده از محصولات خاص دچار خارش یا سوزش میشوند. این نوع پوست در برابر عوامل و تحریکات خارجی، به سرعت عکسالعمل نشان میدهد، در برابر سرما و یا بعد از تماس با آب، قرمز میشود. همیشه حتی بعد از مصرف کرمهای مرطوب کننده حالت کشیدگی، سوزش و درد دارد.
کسانی که پوست حساس دارند با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند این مشکلات شامل موارد زیر می شود:
عدم تطبیق لوازم آرایشی با پوست حساس، یکی از مشکلات رایج صاحبان این نوع پوست است.
در نهایت، هیچ نوع پوستی به طور ذاتی بهتر از دیگری نیست. هر کدام از انواع پوست ویژگیها و نیازهای خاص خود را دارند که با مراقبت صحیح میتوانند سالم و زیبا بمانند.