sad_pvnDMEs57q

همه چیزهایی که باید در مورد جوش و آکنه بدانیم!


28 اردیبهشت 1402

غذا به تنهایی نمیتواند عامل ایجاد جوش باشد. در واقع ژنتیک، سبک زندگی و تغییرات هورمونی هم در این وضعیت نقش دارند. اما بعضی از مواد غذایی به بدتر شدن جوش های صورت کمک می کنند. البته مجموعه از محصولات غذایی هم وجود دارد که به بهبود سلامت و زیبایی پوست کمک میکند.

دلایل بروز جوش صورت

ایجاد انواع جوش پوستی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. اما رایج ترین این دلایل عبارتند از:

- بسته شدن منافذ پوست: یکی از عوامل مهم ایجاد آکنه تجمع چربی، سلول های مرده، آلودگی و میکروب در منافذ پوست است.به همین دلیل برای افراد دارای پوست چرب دوبار در روز و برای افراد دارای پوست خشک یک بار در روز شستشوی صورت لازم است.

- تغییرات هورمونی: افراد در سنین مختلف و به خصوص خانمها در دوره های متفاوت زندگی خود تغییرات هورمونی زیادی را تجربه میکنند. عادت ماهیانه، بارداری و زایمان از جمله این موقعیت ها است.

- استرس : هیچ بخشی از بدن از تاثیر این عامل مخرب در امان نمی ماند. پوست هم به همین شکل در اثر استرس دچار عارضه هایی مانند جوش و آکنه می شود. کنترول استرس از راه ورزش و یوگا بهترین راه برای برطرف شدن این عارضه است.

- بیماری ها و فرایند های درمانی: گاهی جوش نشانه بیماری یا اثرات استفاده از دارو و درمان های خاص است. بنابراین لازم است در اینگونه مواقع شرایط خود را به درستی بررسی کرده و با یک متخصص پوست مشورت کنید.

- ژنتیک : هرروز که میگذرد دانشمندان مستندات تازه ای از نقش ژنتیک در سلامت بخش های مختلف بدن کشف می کنند.پوست مستعد جوش گاهی ریشه در ژنتیک شما داشته و ناگزیر است.

خوراکی های تحریک کننده جوش صورت

شکر و کربوهیدرات

برنج سفید، نان سفید و همه محصولات حاوی قند را می توان محرکهای قوی جوش صورت دانست. مصرف اینگونه محصولات قند خون را به سرعت بالا می برد . در این وضعیت بدن انسولین ترشح کرده تا سطح قند خون را تنظیم کند. انسولین اضافی در بدن یکی از عوامل اصلی ایجاد جوش پوستی است.

غذاهای سرخ کردنی 

غذاهایی که به مدت طولانی سرخ می شوند عامل یا تشدید کننده آکنه به حساب می آیند. دلیل این موضوع تجمع و چسبیدن سلول های چربی در فولیکول های مو در پوست است.

شیر 

گاو ها زمانی که حامله می شوند ، نوع خاصی از هورمون در بدنشان ترشح می گردد. این هورمون بعدا در شیر گاو باقی می ماند. این همان هورمونی است که پوست را به ایجاد جوش و آکنه تحریک می کند. به همین دلیل دانشمندان معتقدند شیر محرک جوش صورت است.

غذاهای گلیسینی 

پروتیئن GI که در غذاهای گلیسینی به وفور یافت می شود، عامل مهمی برای ایجاد آکنه پوستی به حساب می آید. انواع نان، غذاهای نیمه آماده، پاپ کورن ، کدو تنبل ، طالبی ، آناناس ، سیب زمینی ، خوراکی های شیرین و غذاهای فوری از جمله منابع گلیسینی هستند.

شکلات

کاکائو به خودی خود نقشی در ایجاد آکنه ندارد. اما وقتی این ماده با شکر و شیر ترکیب شود، می تواند عامل ایجاد جوش و آکنه شود. بنابراین اگر مایلید از ایجاد جوش جلوگیری کنید، شکلات تلخ می تواند انتخاب بهتری نسبت به شکلات شیرین یا شیری باشد.

فست فود

اینگونه محصولات غذایی فاقد ارزش غذایی بوده و از جنبه های مختلف به سلامت شما آسیب می زند. بروز جوش صورت و یا تشدید آن یکی از همین آسیب ها است. این غذاها پر از کربوهیدرات و چربی های اشباع شده است. که قند خون را بالا می برد. به این ترتیب بدن با تولید انسولین زیاد آکنه را تحریک می کند.

خوراکی هایی که از جوش صورت جلوگیری می کند

غذاهای حاوی فیبر زیاد

دلیل نقش فیبر در رفع جوش های پوستی دقیقا مشخص نیست. با این وجود تحقیقات زیادی نشان دادند که افرادی که در برنامه غذاییشان خوراکی های فیبر دار گنجانده شده ، کمتر مستغد جوش و آکنه هستند. لوبیاها، اوتمیل، سیب و هویچ از جمله خوراکی های پر فیبر هستند. که وضعیت پوست را بهبود می بخشند.

آجیل ها

تحقیقات نشان می دهد افرادی که آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین E  و سلنیوم را به اندازه کافی مصرف نمی کنند، مستعد آکنه هستند. آجیل هایی مانند بادام و بادام زمینی و کره بادام زمینی سلول ها را از آسیب و التهاب حفظ می کند. بنابراین مصرف منظم اینگونه محصولات به ارتقاء سلامت پوست کمک میکند.

صدف

این محصول سرشار از روی است که خواص آن برای حفظ سلامت پوست ثابت شده است. همچنین عناصر موجود در صدف باکتری و عامل آکنه و جوش را می کشد. به علاوه مصرف این محصول بدن را از ساخت عناصر التهابی و عفونت زا حفظ می کند.

سالمون

پرتیئن خاصی در بدن وجود دارد این پروتئین یکی از عوامل تحریک کننده آکنه است. سالمون سطح این پروتیئن را تنظیم کرده و سلامت پوست را ارتقاء می بخشد. در ضمن ماهی سالمون سرشار از اسید چربی به نام امگا 3 است. این عنصر ضد التهاب است و از این طریق  از بروز جوش صورت پیشگیری میکند.

غذاهای حاوی امگا 3

انواع ماهی ساردین و خال مخالی ، اسفناج ، لوبیا ، تخم مرغ و گردو حاوی امگا 3 است. 

توصیه هایی برای پیشگیری و درمان جوش صورت

- صورت خود را به طور منظم و دوبار در روز بشویید. برای پوست های خشک یکبار شستشو در روز کافی است.

- موه های خود را حداقل 3 بار در هفته بشویید که چربی آن به پوست منتقل نشود.

- از شوینده ها و محصولات آرایشی و بهداشتی ملایم و تا حد ممکن طبیعی استفاده کنید.

- در مقابل آفتاب از کرم ضد آفتاب بدون رنگ و SPF بالا استفاده کنید.

- از فشار دادن ، خاراندن و به طور کلی لمس جوش های خود خودداری کنید.

- موقعیت های استرس زا را کنترول کنید و از تنش ها دوری کنید.

از ماسک های طبیعی و روغن تراپی برای برطرف کردن جوش ها و پیشگیری از آکنه استفاده کنید. مانند روغن درخت چای، پوست را پاکسازی کرده و از تشدید عارضه هایی مانند آکنه جلوگیری می کند.

برای ارسال نظر باید عضو شوید